Gaseste auto dorit

Predare auto in alta locatie?

Termeni si conditii de inchiriere auto | Romania Rent a Car

Relatia utilizatorului cu RomaniaRentacar.eu

RomaniaRentacar.eu functioneaza ca un portal care publica ofertele furnizorilor locali de inchirieri auto agreati din Romania. Acestia au fost selectati cu atentie, astfel incat sa aiba un raport bun calitate/pret. Totodata, RomaniaRentacar.eu isi asuma rol de partener si consultant astfel incat sa utilizatorul (locatarul) sa beneficieze de un bun serviciu de inchiriere masini disponibil la nivel local. Inchirierea autoturismului se face pe baza unui contract semnat intre utilizator (locatar) si furnizorul local (locator). Recomandam citirea cu atentie a tuturor clauzelor contractuale. Furnizorul (locatorul) isi rezerva dreptul de a nu accepta inchirierea, daca va considera necesar, fara a fi obligata sa ofere explicatii. Utilizatorul (locatarul) este obligat sa indeplineasca toate conditiile inscrise in contract. RomaniaRentacar.eu nu isi poate asuma responsabilitatea pentru clauzele inscrise in contract si agreate intre utilizator (locatar) si furnizorul local (locator).


Varsta, acte necesare

Varsta minima a utilizatorului (locatarului) trebuie sa fie de 21 ani. In momentul inchirierii si preluarii masinii, acesta trebuie sa prezinte urmatoarele acte:
- permis de conducere valabil pentru categoria autoturismului inchiriat, valabil in Romania si emis de cel putin 1 an;
- act de identitate (eventual cu adresa stabila din Romania).

Un utilizator (locatar) cu varsta cuprinsa intre 19 si 21 ani, avand permis de conducere emis de cel putin 1 an, poate inchiria masini doar cu plata unei taxe suplimentare. Optiunea sofer tanar (19-21) este disponibila pentru anumite clase/modele auto. Rezervarea trebuie confirmata si platita integral cu min. 3 zile inainte de momentul inchirierii, pentru a putea obtine/emite documentele necesare. In cazul in care documentele nu pot fi emise in timp util, rezervarea va putea fi anulata gratuit.


Tarife, garantie/fransiza, mijloace de plata

Tarifele oferite sunt exprimate in EUR/zi si includ chiria autoturismului, intretinerea/revizii, protectie STANDARD Cover si TVA. Combustibilul nu este inclus in tarif. Tarife speciale sunt disponibile la cerere (ex: pentru inchirierea pe o perioada indelungata, pentru inchirierea in afara Romaniei).

Sistemul de rezervari online afiseaza pentru fiecare masina disponibile 3 tipuri de oferte SMART (BUDGET, STANDARD, PLUS) cu tarife diferite în functie de serviciile si de beneficiile incluse, conditii de plata si de anulare a rezervarii etc.

Pe langa contravaloarea chiriei, utilizatorul (locatarul) va achita si o garantie/fransiza cuprinsa intre 100 EUR si 2000 EUR, suma ce va fi returnata acestuia la predarea in bune conditii a autoturismului inchiriat. In cazul unei daune produse autoturismului inchiriat, din vina utilizatorului (locatarului) sau cu autor necunoscut, ori in caz de furt al autoturismului inchiriat, locatorul va retine garantia/frasiza depusa de locatar cu titlu de dauna. 

Valoarea garantiei/fransizei si responsabilitatea utilizatorului (locatarului) pot fi reduse prin plata unei taxe suplimentare (EXTRA Cover, SUPER Cover, FULL Cover), pana la momentul inchirierii autoturismului. 

In caz de avarie a autoturismului inchiriat, care nu poate fi remediata pe loc, daca dauna nu este produsa din vina utilizatorului (locatarului), locatorul va inlocui autovehiculul (in limita disponibilitatii) intr-un interval de 24 ore, in functie de locatia in care s-a constatat defectiunea. In cazul in care dauna este produsa din vina utilizatorului (locatarului), locatorul va solicita blocarea unei noi garantii pentru livrarea unui nou autoturism sau plata unei noi taxe de reducere a responsabilitatii. In cazul in care locatorul va fi in imposibilitatea de a inlocui autoturismul inchiriat si avariat, acesta va restitui utilizatorului (locatarului) partea aferenta costului chiriei, recalculate proportional cu durata in care autovehiculul nu a putut fi folosit.

Plata serviciilor de inchirire auto si a garantiei se face anticipat, in EUR sau LEI, cu numerar, virament bancar sau cu una din cartile de credit acceptate (VISA, Mastercard) direct in agentie sau online..


Rezervarea, confirmarea, garantarea si anularea rezervarii

Rezervarea unui autoturism se poate face online, urmand pasii indicati. Confirmarea rezervarii se poate face la cerere, in urma prelucrarii rezervarii de catre un agent si poate dura in mod normal pana la 24 ore, sau instant in urma verificarii automate a disponibilitatii masinii in baza de date a furnizorului de catre sistemul de rezervari. Confirmarea in scris a autoturismului solicitat garanteaza disponibilitatea acestuia pentru perioada solicitata. Furnizorul va incerca sa ofere spre inchiriere, in limita posibilitatii, modelul auto rezervat si confirmat. Din motive obiective (ex: defectiuni ale autoturismului), dupa confirmarea rezervarii, furnizorul isi rezerva dreptul de a schimba autoturismul cu un alt autoturism avand cel putin aceleasi caracteristici (clasa, dotari) cu cel ales initial.

Dupa confirmarea unei rezervari, in max. 72 ore este necesara plata unui avans de minimum 50 EUR sau 100 EUR (in functie de valoarea totala a inchirierii) pentru garantarea acesteia. In momentul preluarii autoturismului, locatarul va plati diferenta pana la valoarea totala a inchirierii auto solicitate. In cazul neplatii avansului, ne rezervam dreptul de a anula rezervarea. Conditiile de anulare a rezervarii depind de oferta fiecarui furnizor local si de pachetul de servicii achizitionat. Iti recomandam sa citesti cu atentie conditiile de anulare inainte de finalizarea procesului de rezervare.


Durata inchirierii

Minimul perioadei de inchiriere este de 24 ore. Prelungirea inchirierii este posibila in limita disponibilitatii autoturismului numai cu acceptul furnizorului local (locator) si cu plata chiriei si/sau a taxelor aferente.


Preluare / predare auto

Utilizatorul (locatarul) va prelua autoturismul spalat si cu rezervorul plin si il va preda tot cu rezervorul plin. Altfel va achita contravaloarea combustibilului lipsa la tarif 1,5 EUR/litru + o taxa de serviciu de 20 EUR. Preluarea / predarea auto se poate face gratuit pe raza localitatilor in care exista furnizori locali agreati. In cazul in care nu exista disponibilitate sau un furnizor intr-o anumita locatie, pot fi livrate autoturisme din alte localitati si se vor aplica taxe de dislocare conform ofertei generate online. Preluarea / predarea auto in afara orelor de program ale furnizorului se va taxa conform ofertei generate online.


Sofer suplimentar

Orice conducator auto suplimentar trebuie sa indeplineasca cel putin aceleasi conditii cu titularul contractului de inchiriere. Pentru o inchiriere, pot fi acceptati contra-cost, pana la maximum 3 soferi suplimentari.


Planuri de protectie si responsabilitatea utilizatorului

STANDARD Cover
EXTRA Cover
SUPER Cover
FULL Cover
- inclusa in tarifele de inchiriere
- include asigurare RCA si asigurare CASCO (dauna si furt) cu fransiza
- se depune intreaga garantie
- contra cost
- include protectia STANDARD Cover
- reduce responsabilitatea utilizatorului (soferului) in caz de dauna pentru jante/capace roti, cauciucuri* si parbrizul masinii
- se depune intreaga garantie 
- contra cost 
- include protectia EXTRA Cover 
- reduce responsabilitatea utilizatorului (soferului) in caz de dauna sau furt
- garantia depusa se reduce pana la 50%
- contra cost 
- include protectia EXTRA Cover 
- reduce responsabilitatea utilizatorului (soferului) in caz de dauna sau furt
- garantia depusa se reduce la 0 (ZERO)
Riscuri neacoperite:
- jante/capace roti, cauciucuri
- parbriz masina
- interior masina
Riscuri neacoperite:
- interior masina
Riscuri neacoperite:
- interior masina
Riscuri neacoperite:
- interior masina

In caz de dauna sau furt se retine intreaga garantie depusa la preluarea masinii.

In caz de dauna (cu exceptia jantelor/capacelor de roti, cauciucurilor* si parbrizului masinii) sau furt se retine intreaga garantie depusa la preluarea masinii. 

*In cazul penelor de cauciuc, se deconteaza servicii de vulcanizare in limita a 25 EUR/eveniment, in baza documentelor justificative.

In caz de dauna (cu exceptia interiorului masinii) sau furt se returneaza intreaga garantie depusa la preluarea masinii.

*In cazul penelor de cauciuc, se deconteaza servicii de vulcanizare in limita a 25 EUR/eveniment, in baza documentelor justificative.

In caz de dauna produsa interiorului masinii (bord, tapiterie, plafon etc.), utilizatorul va plati integral contravaloarea reparatiilor.

*In cazul penelor de cauciuc, se deconteaza servicii de vulcanizare in limita a 25 EUR/eveniment, in baza documentelor justificative.


Servicii suplimentare

La cerere, contracost, se pot oferi servicii suplimentare precum sofer, inchiriere GPS, scaun de copil, lanturi de zapada, combustibil preplatit etc. Totodata sunt disponibile serviciile de transfer auto si tururi locale cu sofer-ghid.


Arie geografica

Inchirierea auto se face exclusiv pentru teritoriul Romaniei. Pentru calatoria in afara Romaniei cu masina inchiriata se aplica o taxa (disponibila la "Servicii suplimentare") si este necesara o autorizare scrisa din partea locatorului. Din motive de siguranta, autoturismul poate fi monitorizat prin GPS.

Inchirierea auto si/sau calatoria in afara Romaniei sunt disponibile pentru anumite clase/modele auto. Rezervarea trebuie confirmata si platita integral cu min. 3 zile inainte de momentul inchirierii, pentru a putea obtine documentele necesare iesirii masinii din Romania. In cazul in care documentele nu pot fi emise in timp util, rezervarea va putea fi anulata gratuit.


Amenzi si taxe

Toate amenzile, taxele de drum, parcari etc. precum si contravaloarea intretinerii/curateniei pe perioada inchirierii vor fi suportate de catre utilizator (locatar). Pierderea documentelor autoturismului se va taxa cu 100 EUR, iar pierderea cheilor acestuia se va taxa suplimentar cu 200 - 1000 EUR. Deteriorarea anumitor parti ale autoturismului inchiriat (jante, scaune etc) se va taxa conform contractului semnat. Fumatul este interzis in interiorul autoturismelor inchiriate. In cazul in care locatarul sau unul dintre pasageri fumeaza in interiorul autoturismului, se va plati o taxa de 100 EUR pentru igienizare.

Cookies

Acest site foloseste module cookie pentru o buna functionare. Detalii in Politica de confidentialitate.

Accept Personalizeaza