Predare in alta locatie?

Termeni si conditii de inchiriere auto

Relatia utilizatorului cu RomaniaRentacar.eu

RomaniaRentacar.eu functioneaza ca un portal care publica ofertele furnizorilor locali de inchirieri auto agreati din Romania. Acestia au fost selectati cu atentie, astfel incat sa aiba un raport bun calitate/pret. Totodata, RomaniaRentacar.eu isi asuma rol de partener si consultant astfel incat sa utilizatorul (locatarul) sa beneficieze de cel mai bun serviciu de inchiriere masini disponibil la nivel local. Inchirierea autoturismului se face pe baza unui contract semnat intre utilizator (locatar) si furnizorul local (locator). Recomandam citirea cu atentie a tuturor clauzelor contractuale. Furnizorul (locatorul) isi rezerva dreptul de a nu accepta inchirierea, daca va considera necesar, fara a fi obligata sa ofere explicatii. Utilizatorul (locatarul) este obligat sa indeplineasca toate conditiile inscrise in contract. RomaniaRentacar.eu nu isi poate asuma responsabilitatea pentru clauzele inscrise in contract si agreate intre utilizator (locatar) si furnizorul local (locator).


Rezervarea, garantarea rezervarii

Confirmarea in scris a autoturismului solicitat garanteaza disponibilitatea acestuia pentru perioada solicitata. Furnizorul va incerca sa ofere spre inchiriere, in limita posibilitatii, masina rezervata si confirmata. Din motive obiective (ex: defectiuni ale autoturismului), dupa confirmarea rezervarii, furnizorul isi rezerva dreptul de a schimba autoturismul cu un alt autoturism avand cel putin aceleasi caracteristici (clasa, dotari) cu cel ales initial.
Dupa confirmarea unei rezervari, in termen de 72 ore este necesara plata unui avans de minimum 50 EUR sau 100 EUR (in functie de valoarea totala a inchirierii) pentru garantarea acesteia. In momentul preluarii autoturismului, locatarul va plati diferenta pana la valoarea totala a inchirierii auto solicitate. In cazul neplatii avansului, ne rezervam dreptul de a anula rezervarea.


Varsta, acte necesare

Varsta minima a utilizatorului (locatarului) trebuie sa fie de 21 ani. In momentul inchirierii si preluarii masinii, acesta trebuie sa prezinte urmatoarele acte:
- permis de conducere valabil pentru categoria autoturismului inchiriat, valabil in Romania si emis de cel putin 1 an;
- act de identitate (eventual cu adresa stabila din Romania).


Sofer suplimentar

Orice conducator auto suplimentar trebuie sa indeplineasca cel putin aceleasi conditii cu titularul contractului de inchiriere. Pentru o inchiriere, pot fi acceptati contra-cost, pana la maximum 3 soferi suplimentari.


Durata inchirierii

Minimul perioadei de inchiriere este de 24 ore. Prelungirea inchirierii este posibila in limita disponibilitatii autoturismului numai cu acceptul furnizorului local (locator) si cu plata chiriei si/sau a taxelor aferente.


Preluare / predare auto

Utilizatorul (locatarul) va prelua autoturismul spalat si cu rezervorul plin si il va preda tot cu rezervorul plin. Altfel va achita o taxa de 1 EUR + TVA per litru de combustibil lipsa. Preluarea / predarea auto se poate face gratuit pe raza localitatilor in care exista furnizori locali agreati. In cazul in care nu exista disponibilitate sau un furnizor intr-o anumita locatie, pot fi livrate autoturisme din alte localitati si se vor aplica taxe de dislocare conform ofertei generate online. Preluarea / predarea auto in afara orelor de program ale furnizorului se va taxa conform ofertei generate online.


Tarife, garantie materiala, mijloace de plata

Tarifele oferite sunt in EUR/zi si includ chiria autoturismului (cu limita de kilometraj), uleiul, intretinerea, asigurare STANDARD Cover si TVA. Combustibilul nu este inclus in tarif. Tarife speciale sunt disponibile la cerere (ex: pentru inchirierea pe o perioada indelungata, pentru inchirierea in afara Romaniei).

Oferta BUDGET Oferta STANDARD Oferta PLUS

Tariful include:
- inchiriere auto in Romania
- nr. limitat de Km inclusi
- garantie integrala

- TVA
- asigurare STANDARD Cover (cu fransiza)
- taxa de drum (rovinieta)
- asistenta de urgenta 24/7
- cauciucuri de iarna
- modificarea gratuita a rezervarii

Tariful include:
- inchiriere auto in Romania
- 2 X nr. de Km inclusi in tarif Budget 
- garantie redusa
- 1 sofer suplimentar
- timp suplimentar gratuit (2 ore)

- TVA
- asigurare STANDARD Cover (cu fransiza)
- taxa de drum (rovinieta)
- asistenta de urgenta 24/7
- cauciucuri de iarna
- modificarea gratuita a rezervarii

Tariful include:
- inchiriere auto in Romania
- nr. nelimitat de Km 
- garantie minima
- 3 soferi suplimentari
- tarif rambursabil
- asigurare EXTRA Cover
- preluare/predare auto la adresa
- serviciu in afara orelor de program
- timp suplimentar gratuit (4 ore)
- 50% reducere la servicii optionale
- 30% reducere la asigurarea SUPER Cover

- TVA
- asigurare STANDARD Cover (cu fransiza)
- taxa de drum (rovinieta)
- asistenta de urgenta 24/7
- cauciucuri de iarna
- modificarea gratuita a rezervarii

Pe langa contravaloarea chiriei se va achita si o garantie materiala cuprinsa intre 100 EUR si 1000 EUR, suma ce va fi returnata utilizatorului (locatarului) la predarea in bune conditii a autoturismului inchiriat. Plata serviciilor de inchirire auto se face anticipat, in EUR sau LEI, cu numerar, virament bancar sau cu una din cartile de credit acceptate (VISA, Mastercard) direct in agentie sau online.


Asigurari disponibile

STANDARD Cover
EXTRA Cover
SUPER Cover
- inclusa in tarifele de inchiriere
- include asigurare RCA si asigurare CASCO (dauna si furt) cu fransiza
- se depune intreaga garantie
- contra cost
- include asigurare STANDARD Cover + jante/capace roti, anvelope si parbrizul masinii
- se depune intreaga garantie 
- contra cost 
- include asigurare EXTRA Cover 
- responsabilitate redusa in caz de dauna sau furt
- garantia se reduce cu 50%
Riscuri neacoperite:
- jante/capace roti, anvelope
- parbriz masina
- interior masina
Riscuri neacoperite:
- interior masina
Riscuri neacoperite:
- interior masina
In caz de dauna sau furt se retine 100% din garantia depusa la preluarea masinii.
In caz de dauna (cu exceptia jantelor/capacelor de roti, anvelopelor si parbrizului masinii) sau furt se retine 100% din garantia depusa la preluarea masinii. 
In caz de dauna (cu exceptia interiorului masinii) sau furt se returneaza intreaga garantie depusa la preluarea masinii.


Servicii suplimentare

La cerere, contracost, se pot oferi servicii suplimentare precum sofer, inchiriere GPS, scaun de copil, lanturi de zapada etc. Totodata sunt disponibile serviciile de transfer auto si tururi locale cu sofer-ghid.


Arie geografica

Inchirierea auto se face exclusiv pentru teritoriul Romaniei. Pentru inchirierea auto in afara Romaniei se aplica o grila tarifara diferita si este necesara o autorizare scrisa din partea locatorului. Din motive de siguranta, autoturismul poate fi monitorizat prin GPS.


Amenzi si taxe

Toate amenzile, taxele de drum, parcari etc. precum si contravaloarea intretinerii si a eventualelor reparatii pe perioada inchirierii vor fi suportate de catre utilizator (locatar). Pierderea documentelor autoturismului se va taxa cu 100 EUR, iar pierderea cheilor acestuia se va taxa suplimentar cu 200 EUR. Deteriorarea anumitor parti ale autoturismului inchiriat (jante, scaune etc) se va taxa conform contractului semnat. Fumatul este interzis in interiorul autoturismelor inchiriate. In cazul in care locatarul sau unul dintre pasageri fumeaza in interiorul autoturismului, se va plati o taxa de 100 EUR pentru igienizare.